Bearbeiding av aramidfiber

Mens aramidfiber har høy ytelse, forårsaker det også vanskeligheter med å behandle.Fordi aramidfiber ikke kan smelte, kan det ikke produseres og behandles ved tradisjonelle prosesser som sprøytestøping og ekstrudering, og det kan bare behandles i løsning.Imidlertid kan løsningsbehandlingen bare begrenses til spinning og filmdannelse, noe som i stor grad begrenser bruken av aramidfiber.For å oppnå en bredere anvendelse og gi full spill til den utmerkede ytelsen til aramidfiber, er det nødvendig med ytterligere prosessering.Her er en kort introduksjon:

1. at produkt oppnådd ved direkte prosess av aramidråvarer kan kalles førsteklasses bearbeidet produkt, som spunnet filamenter og masse oppnådd ved reaksjon.

2. Den sekundære behandlingen av aramidfiber er videreforedling på grunnlag av det primære bearbeidede produktet.Som andre fiberfilamenter kan aramidfilamenter brukes til tekstil.Ved å strikke og veve kan todimensjonale mønstre veves, og tredimensjonale stoffer kan også veves.Aramidfilament kan også blandes med naturlige fibre som ull, bomull og kjemisk fiber, som ikke bare beholder egenskapene til aramidfiber, men også reduserer kostnadene og øker fargingen til stoffet.Aramidfiber og harpiks kan også brukes til å tilberede veftfri klut og ledningsstoff.Den kan også veves direkte inn i produkter, som anti-skjærehansker.

3. Tertiær bearbeiding av aramidfiber betyr videre bearbeiding på basis av sekundære bearbeidingsprodukter.For eksempel er de sekundære bearbeidingsproduktene av aramidfiber aramidfiberduk og aramidpapir, som ikke er mye forskjellig fra vårt vanlig brukte tøy og papir.Aramidduk kan gjøres om til klær, og kan også brukes som et skjelettkomposittmateriale;Aramidpapir kan brukes til isolering av motorer, transformatorer, elektroniske apparater, og kan viderebearbeides til bikakematerialer for sekundære deler av fly, yachter, høyhastighetstog og biler.


Innleggstid: 10-november 2022